Založ si blog

Slovenská vláda je skúpa, nežičlivá a bezohľadná.

Už dlho som nenapísal žiadny blog, pretože som plne vyťažený prácou. Ale to, čo robí naša vláda, ma prinútilo nájsť si trochu času, sadnúť za počítač a písať.

Niekedy sa hanbím za to, že som Slovák. Prijímať pomoc od druhých, to nám nerobí žiadne problémy. Stále naťahujeme ruky po peniazoch z Európskej únie. Aj pri nedávnom celoplošnom testovaní na korona vírus nám prišli pomôcť zdravotníci s Maďarska a z Rakúska. Ale keď máme pomôcť niekomu my, nie sme ochotní.

Nedávno Česká vláda požiadala Slovenskú vládu, aby sme im zapožičali prístroje na umelú pľúcnu ventiláciu. Slovenská vláda to odmietla, vraj ich smi máme málo. Skutočnosť je ale taká, že máme 1 000 pľúcnych ventilátorov, z ktorých momentálne potrebujeme asi 100. Teda 900 ventilátorov momentálne nepotrebujeme. Tak prečo by sme nemohli požičať našim bratom povedzme 500 ventilátorov.

Keď bolo počas prvej vlny Kovidu 19 potrebné pomôcť Talianom, poslali sme im nejakú smiešnu sumu, tuším 100 000 €. To ako by sme hovorili: „My by sme vám aj radi pomohli, ale vidíte, my sme chudobní, sami nemáme“.

Keď bolo potrebné finančne pomôcť Grécku, pán Sulík to nechcel urobiť, postavil sa proti rozhodnutiu Bruselu, aj svojej predsedníčky vlády a nechal radšej padnúť svoju vládu a nastúpiť vládu Roberta Fica.

Ale raz sme predsa len pomohli. Bolo to vtedy, keď náš veľký brat (USA) chcel bombardovať  nevinných ľudí v Srbsku. Vtedy sme USA poskytli náš vzdušný priestor, ktorý na bombardovanie potrebovali, pretože Chorváti, ktorí sa len nedávno bili so Srbmi na život a na smrť, Američanom svoj vzdušný priestor proti Srbom neposkytli.

Zhrnutie na záver: Keď je potrebné zachraňovať ľudské životy, nie sme ochotní pomôcť, keď je potrebné pomáhať zabíjať, vtedy sme ochotní pomáhať. Fuj, hnusí sa mi to. Hanbím sa za to, že som Slovák. Hanbím sa za to, že som volil Igora Matoviča.

Obetovať život 40-ročného človeka za záchranu 80-ročného považujem za príšerný cynizmus a nespravodlivosť.

17.12.2021

Ochorenie covid 19 má v našej spoločnosti privilegované postavenie. Kvôli covidu v našich nemocniciach oddelenia určené na liečenie iných chorôb zmenili na covidové. Kvôli covidu odkladajú operácie potrebné na záchranu pacientov postihnutých inými chorobami. Z televíznych, rozhlasových, novinových aj internetových správ sa každý deň dozvedáme podrobné správy [...]

Pes na reťazi a pes v byte. Ktorý je na tom horšie?

07.05.2021

Vážené pani poslankyne, vážení páni poslanci. Obraciam sa na vás, pretože by ste mali schvaľovať zákon, ktorý zakáže chov psov uviazaných na reťaziach. Ja som ale presvedčený, že život psov, ktorí sú celý život zatvorení v bytoch je oveľa horší. Myslím, že ľudia aj zvieratá potrebujú k tomu, aby ich život bol plnohodnotný, stále nové podnety – nové [...]

Čím viac sa testujeme, tým nás je viac nakazených,

03.03.2021

a budeme sa testovať asi až dovtedy, kým nebudeme nakazení všetci. Celoplošné testovanie na koronavírus sa nezastaví, pretože ho vymyslel sám Igor Najmúdrejší o ktorom všetci vieme, že je neomylný ako pápež (určite si to myslí aspoň on sám). Niektorí politici hovoria, že celoplošné testovanie by sa malo zastaviť, pretože to zvyšuje mobilitu. Ja si myslím, že [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Ondrej Brezina

Moje názory a postrehy

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 48252x
Priemerná čítanosť článkov: 4021x

Autor blogu

Kategórie